Skip to content Skip to footer

Παιδικό δωμάτιο: Ο ομορφότερος χώρος ενός σπιτιού που φιλοξενεί τις πιο τρυφερές οικογενειακές στιγμές.

Τις δικές σας στιγμές που χαμογελάτε κάθε στιγμή που τις σκέφτεστε.

Εκεί μοιράζεστε με τα παιδιά σας τα πρώτα τους γέλια, τις πρώτες σας συζητήσεις, τα πρώτα τους παραμύθια.

Εκεί τα βλέπετε να δημιουργούν και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους μέσα από το παιχνίδι. Εκεί τα αποκοιμίζετε γλυκά μετά από μία δύσκολη κι απαιτητική ημέρα!

Οι ιστορίες και εμπειρίες ζωής που κρύβουν τα παιδικά δωμάτια είναι ανεκτίμητης σημασίας και σίγουρα θα συνοδεύουν τα παιδιά σας ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους.

Όλα αυτά μας οδηγούν να φροντίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα παιδικά δωμάτια. Να δημιουργήσουμε σε αυτά, το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την σωστή και ολοκληρωμένη δόμηση της παιδικής ψυχοσύνθεσης.

ΠΩΣ;

Χρησιμοποιώντας χαρούμενα χρώματα και μοτίβα για το στόλισμα στους τοίχους που θα κάνουν την φαντασία τους πιο ζωηρή.

Επιλέγοντας άριστης ποιότητας υφάσματα για τα κρεβατάκια τους με ωραίες ήρεμες παιδικές παραστάσεις.

Φροντίζοντας το δωμάτιό τους να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως που θα δυναμώνει το χαμόγελό τους.

Χαρίζοντάς τους περισσότερο χώρο από άλλα δωμάτια του σπιτιού για να μπορούν ανεμπόδιστα να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο μέσα από το παιχνίδι τους.

Παιδικό δωμάτιο: Ο ομορφότερος χώρος ενός σπιτιού που φιλοξενεί τις πιο τρυφερές οικογενειακές στιγμές.

Τις δικές σας στιγμές που χαμογελάτε κάθε στιγμή που τις σκέφτεστε. Εκεί μοιράζεστε με τα παιδιά σας τα πρώτα τους γέλια, τις πρώτες σας συζητήσεις, τα πρώτα τους παραμύθια.

Εκεί τα βλέπετε να δημιουργούν και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους μέσα από το παιχνίδι. Εκεί τα αποκοιμίζετε γλυκά μετά από μία δύσκολη κι απαιτητική ημέρα!

Οι ιστορίες και εμπειρίες ζωής που κρύβουν τα παιδικά δωμάτια είναι ανεκτίμητης σημασίας και σίγουρα θα συνοδεύουν τα παιδιά σας ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους.

Όλα αυτά μας οδηγούν να φροντίσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε τα παιδικά δωμάτια.

Να δημιουργήσουμε σε αυτά, το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για την σωστή και
ολοκληρωμένη δόμηση της παιδικής ψυχοσύνθεσης.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. Στη διαδικασία διαμόρφωσης ή ανακαίνισης του παιδικού δωματίου, μερικά από τα ερωτήματα που αναπόφευκτα μπαίνουν στο μυαλό αφορούν στα χρώματα σε τοίχους και λευκά είδη:

Τι χρώματα να χρησιμοποιήσω;

  • Να προτιμήσω έντονους ή πιο ήπιους και ουδέτερους τόνους;
  • Ποιες αποχρώσεις είναι κατάλληλες ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ηρεμίας και χαλάρωσης;
  • Είναι διαχρονικά τα χρώματα που επέλεξα ή μήπως τα παιδιά μου γρήγορα τα βαρεθούν;

Πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε, βάλτε τις σκέψεις σας σε μία σειρά χρησιμοποιώντας ως κοινό παρονομαστή τη λέξη-κλειδί: Ισορροπία! Ισορροπία σε όλα τα επίπεδα του δωματίου.

Ας φτιάξουμε ένα παράδειγμα: Αν για τους τοίχους προτιμήσετε ουδέτερους και παστέλ τόνους όπως γκρι, μπεζ, ροζ της αμυγδαλιάς, πράσινο της μέντας ή του φασκόμηλου, αλλά και μωβ της λεβάντας, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές αντιθέσεις με τα αξεσουάρ και τα λευκά είδη.

Χρησιμοποιήστε τολμηρά μοτίβα κι έντονα χρώματα.

Φανταστείτε ένα φωτεινό γκρι ή ένα παλ μοβ στον τοίχο και το παιδικό κρεβατάκι «ντυμένο» με υφάσματα γεμάτα χρώμα!

Αν πάλι προτιμήσετε έντονα χρώματα στους τοίχους τότε οι κανόνες της ισορροπίας διαμορφώνονται αλλιώς.

Ας φτιάξουμε ένα ακόμη παράδειγμα για να συνδυάσουμε τα έπιπλα και τα αξεσουάρ του παιδικού δωματίου αυτή τη φορά.

Αν χρησιμοποιήσετε χρώματα όπως κοραλί, φωτεινό κίτρινο ή πετρόλ, τότε καλό είναι να τα συνδυάσετε με ανοιχτόχρωμα και μίνιμαλ έπιπλα.

Το ίδιο είναι καλό να ακολουθήσετε και στις κουρτίνες, τα χαλιά και μαξιλάρια. Δηλαδή παλ και μονόχρωμες αποχρώσεις.

Φυσικά, αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε το χρυσό κανόνα του συνδυασμού έντονων χρωμάτων με ουδέτερα χρώματα με στόχο τη διατήρηση των ισορροπιών.

Η διάθεση και η ψυχολογία των παιδιών, επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν. Τα χρώματα του υπνοδωματίου τους σε κάθετι που βρίσκεται εκεί, παίζουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο!

Tip: Αν οι διαστάσεις του δωματίου το επιτρέπουν, τολμήστε να μετατρέψετε έναν τοίχο του σε μαυροπίνακα!

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικό χρώμα νερού για να φτιάξετε τον πίνακα κιμωλίας στον τοίχο και μάλιστα σε πολλές αποχρώσεις.

Χαρίστε στους μικρούς σας καλλιτέχνες την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΩΡΟΥ.

Η στυλιστική αναβάθμιση του παιδικού υπνοδωματίου είναι ένας από τους δύο πυλώνες που πρέπει μα λάβουμε υπόψη στη διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου. Ο δεύτερος είναι η λειτουργικότητά του.

Βασικό ζητούμενο όλων των οικογενειών. Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά της παιδικής κρεβτοκάμαρας, επιλέγοντας έπιπλα κατά προτίμηση με αποθηκευτικό χώρο για να εξασφαλίζετε στα παιδιά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο παιχνίδι και τη μελέτη τους.

Εάν ο χώρος σας είναι εξαιρετικά περιορισμένος προτιμήστε έπιπλα σπαστά και πολυμορφικά. Να μπορείτε να τα αποθηκεύετε εύκολα.

Σκεφτείτε την περίπτωση του κρεβατιού που γίνεται καναπές ή ένα γραφείο μελέτης που στηρίζεται στον τοίχο. Ένα όμορφο δωμάτιο είναι το καθαρό και οργανωμένο δωμάτιο.

Εκπαιδεύστε το παιδί σας στην τακτοποίηση του δωματίου του κάθε φορά που τελειώνει το παιχνίδι του.

Δημιουργήστε γωνιές αποθήκευσης των παιχνιδιών του ή ακόμα καλύτερα τοποθετήστε σε μία γωνιά μία σκηνή μέσα στην οποία θα συγκεντρώνει τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Ένας έξυπνος και οικονομικός τρόπος οριοθέτησης του χώρου παιχνιδιού!

Go to Top