Skip to content Skip to footer

Σκοπός του Feng Shui στη διακόσμηση είναι η αρµονική τοποθέτηση των αντικειμένων στον χώρο έτσι ώστε να μην μπλοκάρονται οι ενέργειες που τον διαπερνούν.

Η ενέργεια Τσι είναι η βάση της φιλοσοφίας του Feng Shui. Νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Πέντε βασικά στοιχεία, πέντε μορφές για την ενέργεια Τσι. Καθένα από αυτά τα στοιχεία είναι ικανό να αλληλεπιδράσει με το άλλο και να δημιουργήσει συνέχεια και ηρεμία.

Το Feng Shui αναπτύχθηκε από τους Κινέζους πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, ως αποτέλεσμα παρατήρησης της φύσης και του περιβάλλοντος. Η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες μας και σε έναν, όσο το δυνατόν, πιο φυσικό τρόπο ζωής οδήγησε στην αύξηση της δηµοτικότητας του Feng Shui. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μαθαίνουν για τη φιλοσοφία του και εφαρμόζουν τους κανόνες του στη ζωή τους.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι πως η ενέργεια πρέπει να κυλά ανεμπόδιστα. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να εμβαθύνετε παραπάνω, αυτό θα πρέπει να το θυμάστε. Κι όταν μιλάμε για ενέργεια, αναφερόμαστε τόσο στον εσωτερικό μας κόσμο όσο και στον χώρο που μας περιβάλλει.

Στο δεύτερο θα σταθούμε και θα δούμε πώς συγκεκριμένες αλλαγές στη διακόσμηση και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα αντικείμενα του σπιτιού θα κάνουν τη διαφορά. Οι κανόνες του Feng Shui είναι απλοί και βασίζονται στην αρμονία και την ισορροπία. Η «σωστή» τοποθέτηση των αντικειμένων αλλά και η απομάκρυνση των μη χρήσιμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση της τύχης και της ευημερίας. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλες αλλαγές στον χώρο σας, μόνο μικρές κινήσεις γρήγορες κι εύκολες.

Βάψε το γραφείο σου σε αποχρώσεις που εμπνέουν επιτυχία

Feng Shui: Ο βασικός κανόνας για το υπνοδωμάτιο

Οι καθρέφτες, σύμφωνα με τους κανόνες του Feng Shui, χρειάζονται μεγάλη προσοχή σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκονται. Θα επικεντρωθούμε στο υπνοδωμάτιο γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν μέσα σε αυτό. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σωστή θέση για να τοποθετηθεί; Δεν είναι μια απλή απόφαση και σίγουρα οι κανόνες του Feng Shui δεν λένε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη στο πιο άδειο σημείο του τοίχου.

Οι καθρέφτες δεν πρέπει να είναι τοποθετημένοι ακριβώς απέναντι από την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο, αλλά ούτε και με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ξαπλώνετε να βλέπετε το είδωλό σας σε αυτούς. Ιδανικά, αν θέλετε να έχετε έναν καθρέφτη μέσα στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στην εσωτερική πλευρά των φύλλων της ντουλάπας. Ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι ρουφά όλη την ενέργεια και εμποδίζει τον καλό ύπνο. Αν είναι μέσα στην ντουλάπα, θα τον χρησιμοποιείτε μόνο όταν τον χρειάζεστε.

Feng Shui: Ο βασικός κανόνας για το σαλόνι

Ο πιο βασικός κανόνας για το σαλόνι σας είναι ιδιαίτερα απλός. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη διαρρύθμιση των επίπλων σας; Μην μπλοκάρετε το οπτικό πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρετε την ενέργεια του χώρου σας.

Για τα τοποθετημένα έπιπλα με την πλάτη προς τα σημεία εισόδου, θα πρέπει να σκεφτείτε μια διαφορετική θέση. Ο καναπές πρέπει να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και να μην βρίσκεται μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα της εισόδου.

Feng Shui: Ο βασικός κανόνας για την κουζίνα

Ο φούρνος είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο της κουζίνας σύμφωνα με το Feng Shui κι ως τέτοιο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε. Ο φούρνος φέρνει καλή τύχη και προσελκύει την αφθονία.

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πάντα καθαρός. Η έλλειψη καθαριότητας και η αταξία σε κάθε χώρο του σπιτιού διώχνει μακριά την καλή τύχη.

Feng Shui: Ο βασικός κανόνας για το μπάνιο

Ο πιο βασικός κανόνας για το μπάνιο είναι να λειτουργούν όλα σωστά και να μην υπάρχουν σπασμένα έπιπλα και είδη υγιεινής.

Η βρύση και το καζανάκι που στάζουν είναι στα sos. Ένα σφιξιματάκι χρειάζεται η βρύση και καθαρίσατε.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #toxromapouagapas πατώντας εδώ

Go to Top