Skip to content Skip to footer

Το λευκό είναι από τα πλέον συνηθισμένα χρώματα για ένα τοίχο ή έπιπλα, σχεδόν αυτονόητο για τους περισσότερους.

Κάθε μια από τις προτάσεις μας στηρίζεται σε μια διαφορετική λογική και μια προς μια, όλες κρίνονται υπέροχες.

Θα εξηγήσουμε τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο μοναδικές, προς γνώση και…αντιγραφή!
Σε ένα πολυτελές και ηλιόλουστο μπάνιο, η χρήση του λευκού ισοδυναμεί με φως, καθαρότητα και σχεδιαστική ομοιομορφία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε μεγάλη επιφάνεια είναι λευκή, με λεπτομέρειες χρυσού και φυσικού ξύλου να πλαισιώνουν τον εγχείρημα.

Το μεγάλο δώρο για εσάς και εμάς, είναι πως κάθε ομάδα σχεδιαστών, είχε μια πολύ πλήρη εικόνα ως προς το τι έπρεπε να κάνει και για ποιους λόγους.

Έτσι έχουμε μια πλήρη ανάλυση για το πως κινήθηκαν οι σχεδιαστές και πως έφτασαν στην διακοσμητική επιτυχία την οποία βλέπουμε.

Σε αφήνουμε με προτάσεις για το σπίτι σου με έμφαση στο λευκό χρώμα τοίχων και επίπλων!

Οι λευκοί τοίχοι μιας ηλιόλουστης κουζίνας, διατηρούν ένα απλό, καθαρό και χαλαρωτικό ύφος.

Το λευκό φόντο είναι αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η τέχνη και τα αξεσουάρ, μαζί με vintage και μοντέρνα αντικείμενα.

Το μπλε -σχεδόν στην απόχρωση του μελανιού- χρώμα των ντουλαπιών της νησίδας, είναι πλούσιο, μεστό και συνδυάζεται εξαιρετικά με το λευκό.

Ένας όμορφος συνδυασμός του λευκού, του κρεμ, του γκρι και του ξύλου εγγυάται μια διαχρονική και ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα.

Στο ψηλοτάβανο ασύμμετρο υπνοδωμάτιο η προσοχή δεν πέφτει στο ταβάνι για τους λάθος λόγους, καθώς το λευκό καμουφλάρει τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.

Μια πολύ έξυπνη χρήση λευκού σε λευκό, με έμφαση στις διαφάνειες, είναι η οριοθέτηση των χρήσεων με χαλιά και με όμορφες μεταλλικές λεπτομέρειες στα δωμάτια.

Σε έναν χώρο με αθρόα χρήση λευκού, τα δοκάρια και το παρκέ δίνουν μια πολύ όμορφη αντίθεση με σκούρο ξύλο.
Το λευκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα, για να πλαισιωθεί από το ανοιχτόχρωμο ξύλο και με τις πολλές χρυσές λεπτομέρειες να δώσει αέρα πολυτέλειας.

Τα μπλε bohemian πλακάκια στον χώρο της κουζίνας είναι δοκιμασμένη και σίγουρη επιλογή! Παραμένοντας στο πολυτελές ύφος, το ίδιο συμβαίνει με τα μοναδικά vintage φωτιστικά από μπρούντζο.

Σε έναν χώρο με πολύ λευκό, έρχονται το μεταλλικό τραπεζάκι σαλονιού και τα μαύρα παράθυρα, να δώσουν δύο μεταλλικές αποχρώσεις.

Όμως όλα αυτά, όπως και το γκρι στο χαλί, είναι οι ουδέτερες νότες για το κόκκινο και το κοραλί χαλί και το φωτιστικό που κάνουν το σαλόνι αυτό αξέχαστο. Πολύ έξυπνη χρήση χρώματος σε δωμάτιο με πολύ έξυπνη χρήση του λευκού!

Ένα υπνοδωμάτιο που αντλεί την έμπνευση του από την Σκανδιναβική διακόσμηση, διατηρεί την…ψυχραιμία του χάρη στο λευκό! Λόγω της χρήσης ξύλου και των πλούσιων υφών στα υφάσματα όμως, αποκτά μια ενδιαφέρουσα ζεστασιά!

Σε ένα χώρο με όλους τους τοίχους και τους πάγκους λευκούς, η κουζίνα αποκτά εντελώς διαφορετικό ύφος, όταν έρχεται η αντίθεση μέσα από το σκούρο ξύλο.

Το λευκό είναι η βάση για την Rustic και την βιομηχανική διακόσμηση. Χωρίς το λευκό ο χώρος θα ήταν βαρύς και σκοτεινός.

Η λευκή σε συνδυασμό με την γκρι χρωματική παλέτα εγγυάται ο χώρος θα φαίνεται πάντα φωτεινός. Δημιουργείται πολύ όμορφη αντίθεση με το σκούρο παρκέ επίσης.

Το λευκό και το ξύλο στο πάτωμα και το ταβάνι επιτρέπουν στην υπέροχη θέα να πάρει τα ηνία σε ότι αφορά την διακόσμηση. Όταν διαθέτεις μια τόσο εξαιρετική θέα, δεν «καίγεσαι» να σχεδιάσεις κάτι με χρώμα που θα τραβήξει την προσοχή από το πιο δυνατό σημείο του σπιτιού σου.

Το λευκό, το κρεμ, το μπεζ και όλα τα ουδέτερα χρώματα, συνεργάζονται με το μπλε για να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα αίσθηση παραθαλάσσιας διακόσμησης.

Το παρκέ πλατιάς σανίδας συνεργάζεται με το λευκό στα ντουλάπια και τους τοίχους αρμονικά, δίνοντας την δυνατότητα, για να χρησιμοποιηθεί μια ικανή ποσότητα γκρι μαρμάρου στους πάγκους και τα φωτιστικά σε ένα μοντέρνο βιομηχανικό περιβάλλον κουζίνας. Απλή λογική, άψογα εκτελεσμένη.

Ο σχεδιασμός του σαλονιού μπορεί να κρατηθεί απλός και κομψός, με πολύ ωραίες λεπτομέρειες. Έτσι ακριβώς όπως είναι η αληθινή πολυτέλεια: χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σπουδαία έπιπλα, αραιά τοποθετημένα, με εκλεκτική ή μινιμαλιστική αισθητική. Πρόκειται για ένα αξιοζήλευτο δωμάτιο γεμάτο τέχνη και προσωπικότητα. Αυτό που θέλει κάθε σπίτι. Χαρακτήρα!

Ελπίζουμε να σου δώσαμε μια διαφορετική χρήση του λευκού, με άλλη λογική ή άλλη
αιτιολόγηση.

Go to Top