Skip to content Skip to footer

10 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά.

Το σπίτι μας είναι το μέρος μέσα στο οποίο νιώθουμε περισσότερο ο εαυτός μας.Είναι ο χώρος που μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και ηρεμία μακριά από την κούραση της καθημερινότητας αλλά και ένα μέρος μέσω του οποίου μπορούμε να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε. Ωστόσο, όταν έχουμε περάσει πολύ καιρό ανάμεσα στα ίδια πράγματα, έπιπλα, χρώματα και δωμάτια, είναι λογικό να έχουμε την ανάγκη για μια αλλαγή. Η αλλαγή αυτή δεν χρειάζεται να είναι ούτε χρονοβόρα ούτε και κοστοβόρα. Κάνοντας μικρές αλλαγές, βήμα-βήμα μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι που θα ταιριάζει στον χαρακτήρα μας και θα μας προσφέρει τόσο την αίσθηση της ανανέωσης, που ομολογουμένως όλοι χρειαζόμαστε, όσο και την αίσθηση της γαλήνης. Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι για ανανέωση, χωρίς ριζικές αλλαγές όμως, παρακάτω θα βρείτε έναν απλό οδηγό για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να του δώσετε χρώμα και χαρακτήρα.

 1. Δώστε χρώμα: Αν το σπίτι σας δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό ή αν τα περισσότερα χρώματα σε έπιπλα και διακοσμητικά είναι ουδέτερα ή μουντά, επιλέξτε παστέλ ή έντονες αποχρώσεις. Αυτό δεν
  σημαίνει ότι πρέπει να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο· μπορείτε να βάλετε ένα πολύχρωμο χαλί
  ή ένα με ιδιαίτερα σχέδια, που θα δώσει σίγουρα αέρα ανανέωσης και χρώμα σε κάθε χώρο του
  σπιτιού.
 2.  Διακοσμήστε με φυτά ή λουλούδια:Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσετε οποιονδήποτε χώρο στο σπίτι είναι τοποθετώντας σε αυτόν ένα ή παραπάνω μπουκέτα με λουλούδια. Έτσι θα δώσετε έναν αέρα φρεσκάδας αλλά και μια όμορφη νότα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επενδύσετε σε όμορφα φυτά που θα κάνουν το σπίτι σας πιο «πράσινο». Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου, ανάλογα με τον φωτισμό του δωματίου στο οποίο θα τα τοποθετήσετε, αλλά και φυτά που να μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά σας (ενδεχομένως είδη τα οποία δεν χρειάζονται πολύ πότισμα, αν λείπετε πολλές ώρες).
 3.  Τοποθετήστε ριχτάρια και μαξιλάρια:Ένας ακόμη πολύ εύκολος τρόπος να ανανεώσετε το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο είναι τα διάφορα ριχτάρια ή μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Αν, για παράδειγμα, έχετε βαρεθεί το χρώμα του καναπέ σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ριχτάρι που θα τον καλύπτει ολόκληρο ή μέρος του, κάνοντάς τον να μοιάζει σχεδόν καινούργιος. Tip: Συνδυάστε με μαξιλάρια που έχουν ιδιαίτερα χρώματα και υφές για ακόμα περισσότερο χαρακτήρα.
 4.  Βάψτε έναν η περισσότερους τοίχους: Φυσικά, το να βάψετε έναν τοίχο ή κάποιο δωμάτιο είναι μια κλασική «λύση» για ανανέωση. Τα χρώματα έχουν δύναμη: μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεσή μας και, ανάλογα με το δωμάτιο, να μας χαλαρώσουν ή να μας δώσουν ενέργεια. Ένα σκούρο μπλε χρώμα για τον τοίχο του υπνοδωματίου μπορεί να προσφέρει ηρεμία και να βοηθήσει στον ύπνο, ενώ το πράσινο είναι το χρώμα της ανανέωσης και μπορεί να ταιριάξει ιδανικά στην κουζίνα, το καθιστικό ή και την είσοδο του σπιτιού.
 5.  Επενδύστε στα κεριά:Τα κεριά, εκτός του ότι θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, λειτουργούν και ως πολύ όμορφα διακοσμητικά. Επιλέξτε, λοιπόν, συσκευασίες που έχουν σχέδια ή χρώματα που ταιριάζουν με τη διακόσμησή σας και τοποθετήστε τα στο τραπέζι του καθιστικού, σε ράφια ή σε οποιοδήποτε σημείο σάς μοιάζει «κενό».
 6. Χρησιμοποιήστε καλάθια: Τα ψάθινα καλάθια (τα οποία μπορείτε να βρείτε σε διάφορα χρώματα) θα δώσουν ένα boho look στο σπίτι σας, αλλά θα βοηθήσουν και σε πρακτικό επίπεδο. Σε αυτά μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα μικροπράγματα που κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται ακατάστατος, από περιοδικά, μέχρι κουβέρτες κ.ά. Έτσι ο χώρος θα δείχνει πιο τακτοποιημένος και, φυσικά, θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα πράγματά σας.
 7. Τοποθετήστε έργα τέχνης: Ένας ακόμα διαχρονικός τρόπος να ανανεώσετε και να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας αλλά και να εκφραστείτε δημιουργικά. Επιλέξτε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και στυλ και κρεμάστε στους τοίχους τα αγαπημένα σας έργα τέχνης ή ακόμα και φωτογραφίες ή εικόνες πουc σας θυμίζουν όμορφες στιγμές. Μάλιστα, μπορείτε να τα αλλάζετε ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τη διάθεση και τα ενδιαφέροντά σας.
 8. Αλλάξτε τα πόμολα: Μια μικρή, αλλά θαυματουργή λύση: από τα πόμολα στα ντουλάπια της κουζίνας μέχρι στο έπιπλο της εισόδου ή αυτό του υπνοδωματίου, η αλλαγή στα πόμολα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε τα χρώματα ή τα υλικά που ταιριάζουν περισσότερο με τη διακόσμηση και τα χρώματα του σπιτιού σας – ένα πόμολο σε μπρονζέ ή χρυσή απόχρωση, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει έναν vintage χαρακτήρα σε οποιοδήποτε έπιπλο.
 9. Ανανεώστε τον φωτισμό: Αν τα φωτιστικά σας μοιάζουν παλαιικά ή βρίσκονται στο ίδιο σημείο από την πρώτη φορά που διακοσμήσατε το σπίτι σας, έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Επιλέξτε ένα φωτιστικό ή καπέλο φωτιστικού –ακόμα πιο οικονομική λύση– για να δώσετε διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο. Ένα bamboo ή ένας σύγχρονος πολυέλαιος είναι ιδανικά για να φτιάξετε όμορφη ατμόσφαιρα και ξεχωριστά interiors.
 10. Ανανεώστε τον φωτισμό: Αν τα φωτιστικά σας μοιάζουν παλαιικά ή βρίσκονται στο ίδιο σημείο από την πρώτη φορά που διακοσμήσατε το σπίτι σας, έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Επιλέξτε ένα φωτιστικό ή καπέλο φωτιστικού –ακόμα πιο οικονομική λύση– για να δώσετε διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο. Ένα bamboo ή ένας σύγχρονος πολυέλαιος είναι ιδανικά για να φτιάξετε όμορφη ατμόσφαιρα και ξεχωριστά interiors.
Go to Top