Skip to content Skip to footer

Αλλάζοντας το χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας θα κοιμάστε πολύ καλύτερα και η ζωή σας θα μεταμορφωθεί. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα που θέλει το χρώμα του υπνοδωματίου σας να επηρεάζει τη ζωή αλλά και τον ύπνο σας.

Μπλε. Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που έχουν δωμάτια με μπλε τοίχους κοιμούνται τις περισσότερες ώρες από όλους. Συγκεκριμένα κοιμούνται κατά μέσο όρο 7 ώρες και 52 λεπτά. Αυτός ο συσχετισμός του ύπνου με το χρώμα μπλε δεν είναι τυχαίος. Το μπλε συνδέεται, επίσης, με την ηρεμία και χαμηλώνει τους ρυθμούς της καρδιάς, ρίχνοντας ταυτόχρονα την πίεση του αίματος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πάνω από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια με μπλε τοίχους τόνισαν πως κάθε πρωί ξυπνάνε χαρούμενοι. Επιλέξτε μπλε χρώμα για τους τοίχους του δωματίου σας και διακοσμήστε με γήινες αποχρώσεις, λευκό και γκρι που ταιριάζουν πολύ με το μπλε. Φροντίστε οι πιο μεγάλες επιφάνειες του δωματίου να καλύπτονται με μπλε αποχρώσεις και επιλέξτε για τα πιο μικρά διακοσμητικά και έπιπλα άλλα χρώματα.

Κίτρινο. Όση έκπληξη και αν σας προκαλεί αυτό το γεγονός, το κίτρινο είναι το δεύτερο καλύτερο χρώμα για υπνοδωμάτιο. Το συγκεκριμένο χρώμα τονώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει στη χαλάρωση και ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα. Για τους τοίχους του δωματίου σας επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος και δώστε λίγη ζωντάνια στο χώρο με καφέ και κίτρινα διακοσμητικά σε πιο έντονες αποχρώσεις. Το απαλό κίτρινο είναι η δεύτερη καλύτερη απόχρωση για καλό και βαθύ ύπνο.

Πράσινο. Η τρίτη καλύτερη χρωματική επιλογή για να κοιμάστε καλύτερα είναι το πράσινο. Το 22% των ερωτηθέντων που κοιμούνται σε δωμάτιο με πράσινους τοίχους ανέφεραν πως κάθε πρωί ξυπνάνε νιώθοντας αισιοδοξία και πολύ θετική ενέργεια. Το φιστικί είναι μια πολύ όμορφη απόχρωση για υπνοδωμάτιο. Συνδυάζεται υπέροχα με φούξια και ροζ διακοσμητικά και λουλούδια.

Ασημί.Το ασημί χρώμα χαρίζει πολυτέλεια σε ένα υπνοδωμάτιο και αποτελεί την 4η καλύτερη επιλογή. Το 1/5 των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια  με ασημί διακοσμητικά στοιχεία τόνισαν πως αυτό το χρώμα τους προδιαθέτει να γυμνάζονται περισσότερο μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Πορτοκαλί. Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί προσθέτουν ζεστασιά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει ιδιαίτερα στην πέψη. Το πορτοκαλί χρώμα χαλαρώνει τους μυς του σώματος και έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε τη νύχτα. Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ έντονο χρώμα και για να το «σπάσετε» μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό ή κάποιες άλλες γήινες αποχρώσεις όπως είναι το καφέ και το γκρι.

Μοβ. To μοβ είναι το χρώμα του πλούτου και θεωρείται ιδανικό για το υπνοδωμάτιο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του που μας ηρεμούν, μας βοηθούν να αποβάλλουμε το στρες και μας επιτρέπουν να ξεκουραστούμε. Επομένως μη διστάσετε να το επιλέξετε γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα
θέλετε να το αποχωριστείτε.

Σκούρο καφέ. Μπορεί να αποτελεί γήινη απόχρωση και να είναι μια ωραία επιλογή για διακόσμηση αλλά καλό θα ήταν να μην βάλετε το συγκεκριμένο χρώμα στους τοίχους σας γιατί είναι πολύ σκοτεινό. Ωστόσο είναι μια πολύ καλή επιλογή και μια μεγάλη τάση στα ξύλινα έπιπλα. Ένα υπνοδωμάτιο με ξύλινα έπιπλα κάνει πιο ζεστό, πιο φιλόξενο και πιο ήρεμο τον χώρο σας. Συνδυάστε τα με ανάλαφρες υφές στα υφάσματα και τα χαλιά και με χρώματα όπως τα σπασμένα λευκά, τα παστέλ, το πράσινο και το γαλάζιο.

Γκρι. Το σκούρο γκρι δεν είναι καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα πέρασαν την περισσότερη ώρα τους στο κρεβάτι ψωνίζοντας online και όχι προσπαθώντας να κοιμηθούν. Το σκούρο καφέ και το σκούρο γκρι είναι δύο χρώματα που συνδυάζονται εύκολα με πολλές αποχρώσεις. Αν οι τοίχοι στο υπνοδωμάτιό σας είναι βαμμένοι σε μια από τις δύο αυτές αποχρώσεις, τότε ίσως καλό θα ήταν να επιλέξετε για τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου πιο παλ και ήπια χρώματα για να το κάνετε πιο φωτεινό, πιο ήρεμο αλλάζοντας την ατμόσφαιρά του από βαριά και καταθλιπτική σε χαρούμενη και ανάλαφρη.

Κόκκινο. Μπορεί το κόκκινο χρώμα να θεωρείται το χρώμα του πάθους αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί τη χειρότερη επιλογή για υπνοδωμάτιο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως το σεξ σε υπνοδωμάτια με κόκκινους τοίχους γίνεται κατά μέσο όρο μόνο 1 φορά την εβδομάδα.

Λευκό ή εκρού. To λευκό είναι φωτεινό, κάνει τον χώρο να δείχνει πιο άνετος, πιο καθαρός και έχει την τάση να προκαλεί ηρεμία. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα καθώς μπορεί να δείξει ψυχρό ή πολύ μονότονο. Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα μια καλή λύση είναι να επιλέξετε διαφορετικές υφές και να συνδυάσετε τα λευκά και τα εκρού με φυσικά υλικά, αλλά και να προσθέσετε λίγες χρωματιστές πινελιές.

Go to Top