Skip to content Skip to footer

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στο σπίτι μας και ειδικά για να προγραμματίσουμε το βάψιμο των τοίχων.

Η διάθεση μας είναι ανεβασμένη και φυσικά γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Ο καλός καιρός που έχει η άνοιξη είναι σύμμαχος για να πραγματοποιήσεις μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σου, αντίθετα όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στους 5 βαθμούς ή όταν βρέχει.

Ποια είναι τα χρώματα για σαλόνι που θα φωτίσουν το χώρο σου;

Το χρώμα της μέντας:  Ένα από τα χρώματα τοίχου, που έχει επανέλθει δυναμικά στους χώρους του σπιτιού φέτος είναι το χρώμα της μέντας. Αυτή η απόχρωση έχει αγαπηθεί πολύ, ειδικά στο σαλόνι, αφού το φωτίζει και του δίνει λάμψη, ενώ μαζί με το λευκό αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό.Ειδικά αν το πάτωμα του σπιτιού σου είναι ξύλινο και ιδιαίτερα σε σκούρο τόνο, μπορείς να δημιουργήσεις μία υπέροχη παλέτα συνδυάζοντας το χρώμα της μέντας με γαλάζιες και λευκές λεπτομέρειες στους καναπέδες και τις κουρτίνες. Αν έχεις σκοπό να τοποθετήσεις ξύλινο πάτωμα στο σπίτι σου, μην ξεχάσεις να διαβάσεις το άρθρο που ετοιμάσαμε.

Ροζ του χαλαζία: Το ροζ του χαλαζία είναι μία υπέροχη και ρομαντική απόχρωση που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ποικίλα άλλα μοτίβα και χρώματα τοίχου. Αν και τη φετινή χρονιά κυριαρχούν εντονότεροι γήινοι τόνοι, το ροζ δεν παύει να συνιστά μία διαχρονική επιλογή που ταιριάζει απόλυτα με άλλα υπέροχα χρώματα για σαλόνι. Το γαλάζιο, το λευκό, το εκρού, το μπεζ και το γκρι είναι μόνο λίγα από τα χρώματα με οποία θα μπορούσες να δημιουργήσεις εκπληκτικούς συνδυασμούς.

Μπεζ- Κρεμ: Η απόχρωση “κρεμ” συνιστά μια εξαιρετική επιλογή για το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι “δένει” υπέροχα με όλα τα στυλ, τα χρώματα, τα πατώματα και τα έπιπλα. Είτε είσαι λάτρης της μοντέρνας διακόσμησης, είτε της παραδοσιακής, το κρεμ είναι μια από τις ομορφότερες επιλογές. “Ανοίγει” το χώρο και αφήνει το φως να ταξιδέψει σε όλο το δωμάτιο! Ειδικά αν ο χώρος του σαλονιού σου έχει κάποιο μεγάλο άνοιγμα και θέλεις να επιλέξεις ένα διαχρονικό χρώμα που δεν θα σε δεσμεύσει, μην το σκέφτεσαι! Το μπεζ είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

Aπαλό Λαχανί: Τα πιο δημοφιλή χρώματα τοίχου που θα κυριαρχήσουν φέτος στους χώρους του σπιτιού μας, είναι εμπνευσμένα κατεξοχήν από τη Φύση. Το ανοιχτό λαχανί, δημιουργεί πολύ ευχάριστη διάθεση, ανοίγει το χώρο και προσδίδει “χαρακτήρα” στο δωμάτιο. Ειδικά όταν συνδυάζεται με γήινες αποχρώσεις και ξύλινα έπιπλα ή πατώματα, γεμίζει το σπίτι με ζεστασιά, ομορφαίνοντας την ατμόσφαιρα. Μπορείς να δοκιμάσεις μία επιλογή σε ρετρό στυλ συνδυάζοντας το λαχανί με μία πιο έντονη απόχρωση του πορτοκαλί ή του κίτρινου. Μη διστάσεις να προσθέσεις και μερικά φυτά εσωτερικού χώρου για να συνθέσεις ένα ακόμη πιο φωτεινό περιβάλλον.

Λευκό: Το λευκό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο διαχρονικά και ασφαλή χρώματα για σαλόνι. Τα περιθώρια λάθους εκμηδενίζονται και για αυτό πολλοί το προτιμούν. Ταιριάζει με όλα και φυσικά φωτίζει το χώρο. Εκείνο που θα σου προτείναμε είναι να αποφύγεις να βάψεις όλους τους τοίχους λευκούς. Μπορείς να “παίξεις” με το συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων. Βάψε τον κεντρικό τοίχο του δωματίου λευκό και τους υπόλοιπους σ’ ένα ζωηρό τόνο του γαλάζιου, του ροζ ή του πράσινου. Διάλεξε τον ίδιο συνδυασμό και για τα μαξιλάρια του καναπέ ή το χαλί στο καθιστικό.

Go to Top