Skip to content Skip to footer

Αφού δεν μπορείτε να το αλλάξετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δουλέψει για εσάς.

Tips για να Μεταμορφώσετε το Στενό και Μικρό σας Χωλ!

Κάντε τους πάντες να κοιτάξουν ψηλά

Αν το ταβάνι σας είναι ψηλό τότε βάλτε έναν μικρό ή μεγάλο πολυέλαιο στο χωλ σας.

Αν, από την άλλη μεριά, το χωλ σας είναι χαμηλοτάβανο τότε μπορείτε να βάλετε κάτι πιο μικρό αλλά εντυπωσιακό όπως είναι τα φωτάκια δεξιά και αριστερά του ταβανιού που φωτίζοντας θα δίνουν έμφαση στους τοίχους που βρίσκονται στις δύο μεριές του χωλ.

Ο λόγος είναι γιατί θα θέλετε να τραβήξετε την προσοχή από το μέγεθος του χώρου και να την στρέψετε στο ταβάνι.

Δώστε έμφαση στους τοίχους !!

Αν σας αρέσουν οι ρίγες τότε θα μπορούσατε να κάνετε ριγέ τους τοίχους του χωλ σας και να το μετατρέψετε αμέσως σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.

Διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο σχέδιο ή κάποιο άλλο χρώμα για να του δώσετε στιλ.

Πάντως μην το αφήσετε μονόχρωμο!!

Δημιουργήστε έναν όμορφο τοίχο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Στον έναν από τους δύο τοίχους μπορείτε να βάλετε μερικές ιδιαίτερες οικογενειακές φωτογραφίες.

Για παράδειγμα, βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν διάφορες γκριμάτσες και τραβήξτε τα φωτογραφίες.

Βάλτε αυτές τις φωτογραφίες στον τοίχο του χωλ.

Μετά κάντε το ίδιο και με τον εαυτό σας.

Έτσι, όποιος περνάει από το χωλ θα εντυπωσιάζεται από τις αστείες φωτογραφίες σας και θα μπαίνει με όμορφη διάθεση στο υπόλοιπο σπίτι σας.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε έναν μεγάλο καθρέφτη στον έναν τοίχο για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος ο χώρος σας.

Το χαλί μπορεί να κάνει τη διαφορά
Ένα μακρόστενο ριγέ χαλί που θα καλύπτει όλο το πάτωμα του χωλ είναι μια όμορφη ιδέα για να ομορφύνετε και να αγαπήσετε το τόσο δα μικρό χωλάκι σας.

Διαφορετικά επιλέξτε ένα χαλί σε κάποιο έντονο χρώμα (μπορντό, μπλε, κόκκινο) για να κάνετε λίγο πιο ροκ τον χώρο σας.

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει τον χώρο να δείξει πολύ μεγαλύτερος Βάζοντας έναν καθρέφτη σε έναν από τους απέναντι τοίχους του χωλ σας μπορείτε να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο.

Άλλωστε ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος στην είσοδο του σπιτιού σας έτσι ώστε να ρίχνετε μια τελευταία ματιά πριν βγείτε από το σπίτι.

Βάλτε μια ταπετσαρία που είναι και μεγάλη τάση!!

Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους του χωλ σας.

Διαλέξτε έναν από αυτούς και τοποθετήστε μια όμορφη ταπετσαρία που θα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Προτιμήστε κάτι απλό και όμορφο και όχι κάτι υπερβολικό που θα βαρεθείτε σύντομα να βλέπετε.

Αν, μάλιστα, το χωλ βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού καλό είναι να μην το παρακάνετε μιας και αυτός ο χώρος θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που θα βλέπετε κάθε μέρα.

10 Χρώματα για ταβάνια που θα δώσουν στυλ στο χώρο!

  1. Το λευκό μπορεί να είναι το πιο σύνηθες από τα χρώματα για ταβάνια αλλά όχι κι άδικα.Οι λευκές αποχρώσεις όπως ίσως γνωρίζεις ήδη αντανακλούν στο φως του ήλιου. Επομένως, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν παράθυρα και πόρτες, κάνουν το χώρο πιο φωτεινό. Δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και είναι ένα ευκολοσυνδύαστο χρώμα. Μπορείς να διακοσμήσεις τα υπόλοιπα στοιχεία όπως επιθυμείς χωρίς να σε επηρεάζει το χρώμα του ταβανιού.
  2. Τυρκουάζ.Οι αποχρώσεις του μπλε λέγεται ότι χαρίζουν μια αίσθηση ηρεμίας στο χώρο. Το τιρκουάζ από την άλλη προσθέτει και μια ζωντάνια στο δωμάτιο λόγω της ζωηρότητάς του. Ναι μεν είναι ένα έντονο χρώμα, αλλά δε “σκοτεινιάζει” καθόλου τον χώρο. Μπορεί να συνδυαστεί πολύ αρμονικά με λευκά έπιπλα ή ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία.
  3. Ροδακινί.Εάν σου αρέσουν οι ροζ αποχρώσεις αλλά δε θέλεις ο χώρος να θυμίζει κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο, τότε χρησιμοποίησε το ροδακινί. Το ροδακινί είναι ένα απαλό χρώμα που δε θα σε δυσκολέψει ιδιαίτερα στο συνδυασμό του με την υπόλοιπη διακόσμηση. Ταιριάζει αρμονικά με μπεζ αποχρώσεις, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με γκρι ανοιχτούς τοίχους προσθέτοντας έτσι ένα επιπλέον χρώμα.
  4. Πορτοκαλί.Στα χρώματα για ταβάνια περιλαμβάνεται και το πορτοκαλί. Θεωρείται ένα ζεστό χρώμα που δεν κουράζει το μάτι. Δεν είναι τόσο έντονο όπως το κίτρινο, γι’ αυτό επιλέγεται και περισσότερο. Το καφέ με το πορτοκαλί συνδυάζονται πολύ όμορφα δημιουργώντας ηρεμία στο χώρο.
  5. Γκρι.Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι, είτε πιο σκούρες είτε πιο ανοιχτές. Επίλεξε εκείνη που θα συνδυαστεί καλύτερα με τα έπιπλα του χώρου. Πάει πολύ με άσπρους τοίχους, αλλά και αλάζιους ή πετρόλ δημιουργώντας αντίθεση. Ως extra tip να σου πούμε ότι αν θες να χαμηλώσεις το χώρο επειδή είναι αρκετά ψηλοτάβανος, υπάρχει τρόπος! Μη σταματήσεις το βάψιμο εκεί που ελειώνει το ταβάνι αλλά συνέχισε έως 10 εκατοστά της αρχής των τοίχων. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση σε όποιον μπει στο χώρο.
  6. Γαλάζιο.Ένα από τα πιο γαλήνια χρώματα για ταβάνια είναι το γαλάζιο. Σου προσδίδει την αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα μπαλαντέρ που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές αποχρώσεις. Η μόδα επιτάσσει το γαλάζιο με ανοιχτό πράσινο και με γκρι, αλλά ταιριάζει και με λιγότερο τολμηρά χρώματα όπως το μπεζ. Εάν βάψεις γαλάζιο το ταβάνι σου, τότε συμπλήρωσε τη διακόσμηση με έπιπλα ή διακοσμητικά στοιχεία κάποιας άλλης μπλε απόχρωσης ώστε να δένει αρμονικά.
  7. Φούξια.Ναι, είναι ένα τολμηρό χρώμα και όχι, δεν προορίζεται μόνο για κοριτσίστικο δωμάτιο.Το φούξια δίνει μια fun διάθεση στο χώρο.
  8. Πράσινο.Ένα από τα χρώματα για ταβάνια που μπορείς να επιλέξεις είναι το πράσινο. Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει την ελπίδα και χαρίζει φρεσκάδα στο χώρο. Παραπέμπει σε κήπο, λουλούδια και άνοιξη, στοιχεία που θυμίζουν ξεγνοιασιά. Εάν το επιλέξεις για το ταβάνι σου, προτίμησε να κρατήσεις λευκούς τους τοίχους του χώρου για να τραβάει τα βλέμματα το ταβάνι. Πάει πολύ με ξύλινα έπιπλα ανοιχτής απόχρωσης και μπεζ ή κρεμ διακοσμητικά στοιχεία.
  9. Μοβ.Οι αποχρώσεις του μοβ περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από ανοιχτό λιλά έως σκούρο μελιτζανί. Οι ανοιχτές αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της γαλήνης. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλεις ένα επιβλητικό στοιχείο στο χώρο, τότε επίλεξε το σκούρο μοβ. Εάν στο σαλόνι σου έχεις μαύρα έπιπλα και θέλεις να δώσεις έναν αέραπολυτέλειας, τότε διάλεξε το σκούρο μοβ για να βάψεις το ταβάνι σου.
  10. Και ένα ακόμα μυστικό.Για να «ξεγελάσετε» το μάτι και να κάνετε το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, βάψτε το δωμάτιο ή το διάδρομο που οδηγεί σε αυτό σε ένα σκοτεινό χρώμα που να κάνει μεγάλη αντίθεση. Ίσως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να βάψεις τους τοίχους, τις πόρτες και το ταβάνι του χωλ σου μπλε. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σου, με αυτό το trick το σωμάτιο θα φαίνεται πιο φωτεινό κάθε φορά που θα μπαίνεις σε αυτό.
Go to Top