Skip to content Skip to footer

Άλλαξε Διακόσμηση….Άλλαξε Διάθεση

Όταν βλέπεις σιγά σιγά τον Αύγουστο να φτάνει στο τέλος του πρέπει να το πάρεις απόφαση, το καλοκαίρι τελειώνει και στο προσκήνιο έρχεται το φθινόπωρο.

 Είναι λογικό να αισθάνεσαι μια κάποια μελαγχολία υπάρχει όμως ένα μυστικό που θα σε κάνει να αλλάξεις ριζικά την διάθεση σου και θα σε κάνει να δεις το φθινόπωρο με άλλο μάτι. Αυτό δεν είναι άλλο από την διακόσμηση του σπιτιού σου. Κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση σου θα ανανεώσουν το χώρο σου και θα σε βάλουν κι εσένα στην κατάλληλη διάθεση για να υποδεχτείς την καινούρια σεζόν.

Τα Χρώματα που θα επικρατήσουν: Μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι με πολύ ήλιο δεν μπορούμε παρά να μην υποδεχτούμε το φθινόπωρο με θερμές αποχρώσεις κυρίως στο καθιστικό, το σαλόνι αλλά και στους άλλους χώρους του σπιτιού.

Την τιμητική τους έχουν μπεζ,,καφέ,πορτοκαλί,πετρόλ,πράσινο και άλλα ζεστά χρώματα.

Πορτοκαλί: Η ευκολία που το Πορτοκαλί συνδυάζεται με λευκό – μπεζ, όπως και με  όλες τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου και της ψάθας, το κάνει από τις πιο πρακτικές επιλογές ακόμη και για εκ των υστέρων διακοσμητικές αλλαγές, αφού εύκολα μπορείτε να προσθέσετε πορτοκαλί στοιχεία σε ένα ήδη διαμορφωμένο σαλόνι που κυριαρχεί το άσπρο, το μαύρο, το μπεζ, το καφέ και γενικά γήινες αποχρώσεις. 

Καφέ: Φέτος πιο πολύ από ποτέ η διακόσμηση εμπνέεται από τη φύση. Το φυσικό στοιχείο στον προσωπικό μας χώρο κάνει το χώρο μας να μοιάζει πιο ζεστός και φιλόξενος. Οι γήινοι τόνοι του Καφέ είναι κατά κόρον συνδεδεμένοι με το φθινόπωρο, καθώς θυμίζουν στοιχεία αυτής της εποχής. Άντλησε έμπνευση από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων, το βρεγμένο από τη βροχή χώμα, τη ζεστή σοκολάτα.Κάνε, λοιπόν ,το τζάκι σου πρωταγωνιστή του σπιτιού τονίζοντας τον τοίχο από πάνω.

Mπεζ: Το απόλυτο χρώμα για ισορροπία & χαλάρωση!

Αν θέλεις να γίνεις άσος στην διακόσμηση και το σπίτι σου να είναι καλόγουστο και όμορφα διακοσμημένο, τότε η σωστή χρωματική επιλογή είναι υψίστης σημασίας. Μία από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις που μπορείς να βάλεις στους τοίχους σου, ανεξάρτητα με το στυλ διακόσμησης που θα επιλέξεις, είναι το μπεζ!

Το μπεζ είναι μια φυσική απόχρωση, που θα γίνει η τέλεια βάση για να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική και cozy ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου.

Πετρόλ: Όταν σου αρέσει να αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη διακόσμηση του χώρου σου, είναι πιθανό να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά στυλ σε βάθος χρόνου.

Γιατί να αλλάζεις τη διακόσμηση του χώρου σου;

Ίσως για να ανανεώνεσαι και να φτιάχνεις τη διάθεση σου.

Από την άλλη πλευρά, ίσως να το κάνεις γιατί σου αρέσει να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας.

Για όποιο λόγο κι αν επιθυμείς να αναδιαμορφώνεις το σπίτι σου, το θέμα είναι πως μπορεί κάποια στιγμή να σε κουράσουν τα παραδοσιακά και τετριμμένα μοτίβα.

Για παράδειγμα, μπορεί να σε κουράσουν τα χρώματα που χρησιμοποιείς και να θελήσεις να δεις κάτι διαφορετικό. Ένα χρώμα κατάλληλο για πειραματισμούς είναι το πετρόλ.

Παρόλα αυτά, δεν είναι μια συνηθισμένη απόχρωση κι έτσι μπορεί να αναρωτηθείς: Το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει;

Δεν είναι παράλογο να αναρωτιέσαι για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα ανάμεσα στο πράσινο και το μπλε, το οποίο χρειάζεται προσοχή στη χρήση του.

Τι εννοούμε με αυτό;

Μα φυσικά, πως το πετρόλ είναι ένα σκούρο χρώμα και τα σκούρα χρώματα μπορούν να μειώσουν τη φωτεινότητα του χώρου, αν χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να γνωρίζεις με ποια χρώματα συνδυάζεται το πετρόλ, αλλά και σε τι επιφάνειες και αντικείμενα ταιριάζει περισσότερο.

Το Πετρόλ χρώμα τοίχου συνδυάζεται με επίσης σκουρόχρωμες αποχρώσεις αλλά ταυτόχρονα έντονες. Έτσι απλά δημιουργείται το αγαπημένο vintage style.

Πετρόλ & Λευκό: Δεν υπάρχει πιο φωτεινό και λαμπερό χρώμα από το λευκό. Το λευκό είναι το κατεξοχήν χρώμα που ταιριάζει με όλα τα άλλα χρώματα, χωρίς να δημιουργεί οπτικό θόρυβο. Είναι ιδανικό για να αναδείξει χώρους μικρών διαστάσεων και να τους κάνει να μοιάζουν μεγαλύτεροι.

Πετρόλ & Μπεζ: Το μπεζ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα για διακόσμηση και βάψιμο τοίχων. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ως βασικό χρώμα, αλλά και υποστηρικτικά, ως δευτερεύον χρώμα.

Πετρόλ & Καφέ : Αν σου αρέσουν τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σου και δε θέλεις να τα καλύπτεις, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

 Το καφέ είναι μια ακόμα σωστή απάντηση, αν αναρωτιέσαι για το πετρόλ χρώμα με τι ταιριάζει.

Φυσικά, το καφέ είναι ένα σκούρο χρώμα, όπως και το πετρόλ. Ωστόσο, το πετρόλ είναι και μια απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου. Για το λόγο αυτό, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με γήινα χρώματα, χωρίς να ανησυχείς ότι το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ φορτωμένο.

Πράσινο: Το πράσινο χρώμα δεν αποτελεί τυχαία ένα άκρως θεραπευτικό μέσο για την ψυχολογία μας.

Είναι το χρώμα που μας καθησυχάζει σε πολύ πρωτόγονο επίπεδο. Όπου υπάρχει πράσινο, υπάρχει και ζωή.

Το πράσινο βρίσκεται στη μέση του χρωματικού φάσματος γι΄αυτό και τα μάτια μας δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσαρμογή για να το εντοπίσουν.

Επομένως μιλάμε για ένα χαλαρωτικό -απ’ όλες τις απόψεις- χρώμα που φέρνει ισορροπία και αρμονία.

Οι αποχρώσεις του πράσινου: Η αλήθεια είναι πως μπορούμε να βρούμε πολλές αποχρώσεις, σε αντίθεση με τ΄αλλα χρώματα.

Το σμαραγδί, το πράσινο του δάσους, το λαχανί, το χακί, της άγουρης ελιάς, το πράσινο των βρύων, το γαλαζοπράσινο… Πόσες αποχρώσεις μπορούμε να βρούμε!

Η ψυχολογική επίδραση που βιώνει κανείς ποικίλει ανάλογα με τον τόνο.

Το ανοικτό πράσινο είναι τονωτικό και αναζωογονητικό ενώ από την άλλη μεριά το λαδί μοιάζει κάπως βαρύ και άψυχο.

Το πράσινο στη ζωή μας: Χωρίς αμφιβολία το πράσινο σε έναν χώρο δημιουργεί την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ιατρική έχει το πράσινο χρώμα για «παντιέρα» της. Ακόμα και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο τα πράσινα logos στις επωνυμίες κατέχουν μεγάλο ποσοστό επιλογής.

Όταν επιλέγουμε το πράσινο χρώμα για να «ντύσει» το σπίτι μας, έχουμε την ανάγκη -συνειδητά ή υποσυνείδητα, όπως λέει και ο Φρόιντ- να νιώσουμε ηρεμία και ζεστασιά. Αναζητάμε την εσωτερική μας αρμονία, την επαφή μας με την μητέρα φύση και όλα εκείνα που μας φέρνουν πιο κοντά στα πιο κρυφά μας θέλω.

Αν λοιπόν κι εσύ αγαπάς το πράσινο χρώμα και θέλεις να το εντάξεις στον προσωπικό σου χώρο, σίγουρα έχεις ανάγκη για αρμονία.

Κάνε το παιδικό δωμάτιο έναν παιχνιδιάρικο ζωολογικό κήπο!

Βρείτε όλες τις αποχρώσεις μέσα από την παλέτα μας μέσα στο #xromapouagapas.

Go to Top