Skip to content Skip to footer

Η φύση και η βιωσιμότητα συνθέτουν μια παλέτα αποχρώσεων που μας εμπνέει να ανανεώνουμε τα σπίτια μας εσωτερικά και εξωτερικά.

Φαντάσου ένα ουράνιο τόξο με γήινες αποχρώσεις με πρωταγωνιστές το καυτό ηλιοβασίλεμα, τα φύλλα του φθινοπώρου, το ξύλο αλλά και την πέτρα. Γήινες αποχρώσεις με ζεστούς τόνους, μια αρμονία ζεστών και φυσικών χρωμάτων , αυτά που θα κυριαρχήσουν το 2024.

Βρες όλες τις αποχρώσεις μέσα από την βεντάλια μας..

Γήινες αποχρώσεις με ζεστούς τόνους, αποχρώσεις του καφέ, μπεζ, terracotta, γκρεζ, off white, πορτοκαλοκίτρινο και μια αρμονία ζεστών και φυσικών χρωμάτων.

Οι λόγοι που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις Γήινες Αποχρώσεις

Oι γήινες αποχρώσεις είναι διαχρονικές και αποτελούν πάντα μιαασφαλή επιλογή στη διακόσμηση. Ο λόγος που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί δεν είναι μόνο ένας αλλά πολλοί περισσότεροι. Υπάρχουν εκατομμύρια χρώματα στη γη και σίγουρα σε μερικά από αυτά δείχνουμε μια ιδιαίτερη προτίμηση. Υπάρχουν και κάποια χρώματα με τα οποία εντυπωσιαζόμαστε λόγω του πλούτου ή της διαφορετικότητάς τους. Το να αντιστεκόμαστε, όμως, στα φυσικά χρώματα που μας περιβάλλουν είναι αδιανόητο και αυτό γιατί απλώς είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτά από την ώρα που γεννιόμαστε. Είναι η φυσική ροή της ζωή και είναι ερεθίσματα τα οποία ως στερεότυπα έχουν καταγραφεί στο DNA μας. Συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους Το να προσπαθεί κάνεις να κάνει συνδυασμούς γήινων χρωμάτων μεταξύ τους είναι κάτι ιδιαίτερα εύκολο και είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα παρουσιάζει πολλές αστοχίες το τελικό αποτέλεσμα.

Ηρεμία και χαλάρωση.

Οι συνδυασμοί των γήινων χρωμάτων δεν μπορούν να προάγουν συναισθήματα έντασης ή νευρικότητας όπως με πολλά άλλα χρώματα μπορεί να συμβεί. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους χωρίς να παρουσιάζουν έντονες αντιθέσεις ακόμη κι αν πρόκειται για διαφορετικές ομάδες χρωμάτων. Ως αποτέλεσμα οι γήινες αποχρώσεις ενδείκνυνται για χώρους όπου η χαλάρωση και η ηρεμία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τόσο όσο.

Οι γήινες αποχρώσεις προσφέρονται για πολλούς εναλλακτικούς συνδυασμούς. Ωστόσο, μπορούν εύκολα και αβίαστα να υιοθετήσουν στοιχεία έντασης και λάμψης και να επιφέρουν ένα εκπληκτικό και πολυτελές αποτέλεσμα δίχως υπερβολές και αποτυχημένες διακοσμητικές επεμβάσεις.

Είναι πάντα στη μόδα.

Όσο τα χρόνια κι αν περνούν, όσο κι αν η μόδα αλλάζει κατευθύνσεις, οι γήινες αποχρώσεις δεν θα βγαίνουν ποτέ από τη μόδα γιατί απλώς δεν υπάρχει τάση της μόδας που να μην συμπεριλαμβάνει αυτές τις αποχρώσεις στην ατζέντα της.

Μείνετε στην ίδια «οικογένεια» χρωμάτων.

Αν θέλετε να επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις στο σπίτι σας τότε μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε παρόμοιες αποχρώσεις με χρώματα που προέρχονται από την ίδια «οικογένεια» χρωμάτων. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξετε σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε και τα δύο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα για το κάθε δωμάτιο για να ώσετε στο καθένα από αυτά τον δικό του χαρακτήρα.

Αναμίξτε διάφορες αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ:

Στην κουζίνα σας, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα πολύ ανοιχτό μπεζ στους τοίχους της, ένα πιο σκούρο μπεζ στα φωτιστικά και τις κουρτίνες και ένα καφέ στους πάγκους, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας.

Επιλέξτε το γκρεζ

Το γκρεζ είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πάρα πολύ και για το βάψιμο ενός τοίχου στο σπίτι σας.Όταν επιλέγετε ένα γήινο χρώμα για ένα δωμάτιο διαλέξτε 2 ή 3 βασικά χρώματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε υπόλευκους καναπέδες, ένα γκρι-μαύρο χαλί και να βάψετε γκρεζ τους τοίχους σας. Και αφού βάλετε λευκό, μαύρο και γκρεζ στο δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε κάπου και ένα κατακίτρινο βαζάκι για να δημιουργηθεί μία όμορφηαντίθεση.

Τερακότα

To γλυκό αυτό χρώμα θα ζεστάνει το σπίτι μας αυτή τη χρονιά. Η τερακότα είναι μια γήινη απόχρωση που φέρνει ένα αίσθημα ζεστασιάς σε κάθε χώρο του σπιτιού και φέτος είναι πολύ must.

Go to Top